• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
 • /  Dag til dag-levering
 • Trustpilot

Sådan vælger du den rigtige kontorstol

Kontorstolen er et overset men virkelig vigtigt arbejdsredskab på mange arbejdspladser. I hvert fald for de mennesker som har et stillesiddende arbejde, og som tilbringer mange timer bag skærmen plantet på en kontorstol – hver dag. Der er derfor en række overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en ny kontorstol. F.eks. om du har brug for en ergonomisk kontorstol med mange indstillingsmuligheder, om siddehøjden skal kunne justeres til at være særligt høj eller lav eller om du måske kan nøjes med en billig kontorstol, fordi du i dit arbejde varierer mellem mange arbejdsstillinger i løbet af en dag. Læs med og bliv klogere på, hvad vores ekspert råder dig til at være opmærksom på, når du skal finde den stol, der passer til lige netop dine behov.

Vores produktchef Nicolaj fortæller i videoen her, hvad du skal være opmærksom på, når du skal udvælge din nye kontorstol. Du kan også læse meget mere om emnet i artiklen her.

Kontorstolens kvalitet

Kontorstolens kvalitet

Hvor mange timer tilbringer du egentlig i din kontorstol i løbet af en uge? Det varierer – men for de fleste er svaret: Mange! Derfor er det også værd at investere i en stol af rigtig god kvalitet. Ergonomi og graden af siddekomfort kan afspejles i prisen, så når du vælger en stol af høj kvalitet får du bl.a. god komfort for pengene. Læs mere om sammenhængen mellem god ergonomi og kontorstolen her.  
Sidder du kun ned få timer om dagen, kan du sagtens gå efter en billig kontorstol, mens en stol af højere kvalitet er værd at prioritere, hvis du bruger den mere intensivt og har en stillesiddende arbejdsdag. 

Kvalitet er et vidt begreb, og det skinner igennem på mange forskellige måder. Det ses blandt andet i stolens design, hvor der er særligt stort fokus på at ergonomi og visuelt udtryk spiller sammen. Samtidig er stolens håndtag og indstillingsfunktioner ofte ekstra hensigtsmæssigt placeret, især ift. det designmæssige udtryk. 

Du kan også se på hvilke materialer stolen er lavet af. Slidstærkt stof eller læder er en vigtig del af både stolens udseende, holdbarheden og fornemmelsen når du sidder på den. Stoffets slidstyrke og kvalitet har også stor betydning for hvor godt du kan hvile på stolen i forskellige sidepositioner, uden at føle at du får det meget varmt, eller at du er ved at glide ned af stolen. Er stolen beklædt med et slidstærkt materiale vil den holde sig pæn i lang tid, og du undgår at stoffet fnulrer og ser slidt ud før tid. 

Endelig skal stolens stel være lavet af et holdbart og robust materiale. De fleste af vores stole har et aluminiumsstel eller et stel af hård plast, og det er gode materialer til formålet, da det både sørger for at stolen ikke er for tung, og at den er fleksibel og stærk.

Kontorstolens størrelse

Størrelsen på din stol

Find en stol, som passer til dig i størrelsen. Det lyder såresimpelt, men har du overhovedet overvejet størrelsen på din stol? Der er mange, som slet ikke skænker størrelsen på stolen en tanke, når de skal beslutte sig for hvilken stol, der er den rette til deres arbejdsplads. Men det er bestemt ikke lige meget om du vælger en sværvægter eller en lille let model, da forskellige kroppe naturligt nok har forskellige behov. 

Sadelstole er blevet enormt populære, og med god grund. Stolenes udformning indbyder til naturlig variation af dine arbejdsstillinger i løbet af dagen, hvilket er et stort plus. Er du meget lille og smal, kan sadelstolene dog være lidt for brede og give et uhensigtsmæssigt vrid i dine hofter. 

Er du derimod selv høj og bred, anbefaler vi, at du finder en stol med god volumen og høj gas, der kan understøtte din krop, og hæve stolen til en siddehøjde der passer til dig. Nogle stole har høj vandring når de kommer fra producenten, mens det er noget du kan købe til mange modeller, der har en almindelig gaspatron som standart. Der findes også ekstra robuste stole som f.eks. en 24 timers kontorstol som er gennemtestet og velegnet til personer op til 150kg. Eller vores Como HD model der er helt klassisk i sit look, men er godkendt op til 200kg. Vores produktchef Nicolaj har udvalgt 5 fantastiske stole fra vores sortiment - find dem lige her.

Stolens features

På det tekniske plan er der forskellige funktioner, som det er godt at være opmærksom på, inden du beslutter dig for hvilken stol du skal købe.

 • Armlæn
  Hvis du sidder mest ved et skrivebord og arbejder på din computer, er det en smagssag, om du har lyst til at have armlæn på din kontorstol. Taler du derimod meget i telefon, både med og uden head set, er armlæn en god idé, da det giver mulighed for flere hvilepositioner, også for armene, når du sidder tilbagelænet i stolen. Armlæn kan ofte af- og påmonteres, så det er en fleksibel feature på stolen.
 • Hjul
  Du kan også overveje hvilke hjul din stol skal have, afhængigt af hvilket gulv der er, der hvor du sidder. De fleste af stolene i vores sortiment har hjul, der passer til hårde gulve så som laminat, linoleum, vinyl og trægulve, men sidder du et sted med gulvtæppe, kan det være, at du skal have andre hjul end dem der er på stolen som standart. I alle tilfælde kan det være en god ide at anskaffe et stoleunderlag da det mindsker sliddet på alle gulvtyper, og gør at du kan bevæge din stol rundt uhindret.
 • Ryg
  Skal din stol være let i konstruktionen og have en meget åndbar ryg, kan du vælge en stol med netryg. Det øger ventilationen og er godt hvis du ofte har det meget varmt. Er god tyngde i ryggen vigtigere for dig, kan en læderstol med høj ryg, eller en chefstol om man vil, være en god stol for dig. De fås i flere versioner, men giver alle følelsen af en god støtte i kraft af deres størrelse. Endelig kan det være at en helt klassisk kontorstol med mellemhøj ryg og god polstring er det du skal bruge. Her skal du fokusere på om stolen har gode indstillingsmuligheder, som vippefunktion, mulighed for at indstille sædedybden og at det er nem at højdejustere stolen.

 

Når du har fundet den rette stol, er der nogle gode hjælpemidler, som kan gøre din arbejdsstilling endnu mere hensigtsmæssig og behagelig. Læs med her og find det tilbehør til kontorarbejdet som du har brug for.

Kend din kontorstol

Vi har samlet en masse nyttig og vigtig information til dig, der skal vælge den helt rette stol til dig selv eller dine kollegaer.