• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Få styr på skat og firmajulegaver

Senest opdateret 08. juni 2023

firmajulegaver
Hvordan er det nu lige med de skatteregler for firmagaver? Som virksomhed kan der skattefrit gives gaver til personalet. Men der er nogle beløbsgrænser, så den enkelte medarbejder ikke skal betale skat af julegaven.

Giv dine medarbejdere en skattefri julegave

Som virksomhed har du mulighed for at give dine medarbejdere en skattefri gave. Der er dog nogle beløbsgrænser, som du skal overholde, så dine ansatte ikke bliver beskattet. 

Du kan altid give dine medarbejdere julegaver op til 900 kr. inkl. moms, uden de bliver beskattet af beløbet. Men hvis de ikke har fået andre gaver i løbet af året, har du mulighed for at give en firmajulegave der koster op til 1.300 kr. inkl. moms. 

Grænsen for at give skattefri julegaver til dine medarbejdere, afhænger altså af, om du har givet andre gaver i løbet af året. Få inspiration til årets firmajulegaver her.

Undgå skat på firmajulegaver

Hos Lomax har vi gjort det nemt for dig at vælge julegaver. Med vores gavebeviser kan dine medarbejdere selv vælge deres egen julegave. Vi har inddelt dem i 8 forskellige prisklasser, så du nemt kan vælge den, der er inden for jeres beløbsgrænse. Der er flere fordele ved at give gavebeviser som firmajulegave:

  • Dine medarbejdere kan selv vælge deres gave, ud fra et varieret udvalg
  • Du kan nemt finde en gave der overholder Skats beløbsgrænser for beskatning
  • Du vælger selv, hvor og hvornår julegaverne skal leveres

Vores udvalg strækker sig over forskellige kategorier som f.eks. køkken, bolig, værktøj og elektronik. Vores sortiment har derfor noget for alle. På den måde er du sikker på, at dine medarbejdere kan finde noget der falder i deres smag. 

Hvor meget må man som firma give i julegave?

Det er ikke altid nemt at holde styr på alle regler for firmajulegaver. Med hensyn til beskatning af gaver, skelnes der mellem almindelige gaver og julegaver. Der er altså forskellige grænser og regler for beskatning af firmajulegaver.

Herunder har vi lavet et skema, som giver dig et overblik over reglerne. 

  Julegaven overstiger ikke 900 kr. Julegaven overstiger 900 kr.
Samlet beløb er over 1.300 kr. Medarbejderen skal betale skat af differencen mellem det samlede beløb og julegavens beløb. Medarbejderen skal betale skat af hele beløbet.
Der er ikke givet andre gaver i løbet af året. Medarbejderen skal ikke betale skat. Medarbejderen skal betale skat, hvis julegaven overstiger 1.300 kr.

Hvis du vil vide mere om reglerne for firmajulegaver og skat, kan du læse vores gennemgang af regler for beskatning af firmagaver.

Måske er du også interesseret i