• Fri fragt over 400 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering / Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot
Møde

7 råd til at bevare koncentrationen under møder

Bliv bedre til at holde koncentrationen under møder med disse 7 gode råd.

Senest opdateret 23. januar 2020

Har du også prøvet at sidde til et møde, miste koncentrationen og gå derfra med huller i hukommelsen?
I så fald er du ikke den eneste. Møder skal være fokuserede, strukturerede og have en klar målsætning, hvis de skal give dig og dine kolleger et godt udbytte. Der er heldigvis metoder, der helt konkret kan gøre mødeprocessen nemmere for dig og de andre mødedeltagere.

Vi har samlet syv gode råd til at holde effektive møder, som kan gøre udbyttet af dem bedre i hverdagen. Nogle af dem kender du uden tvivl i forvejen, men brug evt. listen som en slags huskeliste før møder.

1. Lav en klar dagsorden

Det er vigtigt, at mødedeltagerne på forhånd ved, hvad mødet omhandler og hvilke punkter, der skal gennemgås. Send derfor en dagsorden ud i forvejen, og sæt den eventuelt op på et whiteboard i mødelokalet, så alle hele tiden har noget at holde sig til.

2. Passende mødeomgivelser

Der er stor forskel på et møde med tre deltagere og et med halvtreds, derfor skal mødelokalet passe til personantallet. At sidde få mennesker i et kæmpe stort rum er lige så forstyrrende, som at sidde mange mennesker klemt sammen på for lidt plads. Book derfor altid det rigtige lokale til det rigtige formål og sørg for at borde og stole er sat pænt op inden mødets start. Vi hjælper dig gerne med at indrette dit mødelokale.

3. Visualiser tankerne

Skal alle holde overblikket over skiftende emner mødet igennem, er det en god idé med nogle fælles fikspunkter. Visualiser de væsentligste tanker, der kommer op i løbet af mødeprocessen – så er det også nemmere at vende tilbage til dem på et senere tidspunkt, der måske passer bedre ind i mødestrukturen. Brug gerne en flipover tavle eller et stort stykke karton til at lave visualiseringen på.

4. Fælles noter

Notatteknik er meget individuelt - nogle skriver alt ned, mens andre blot skribler lidt stikord her og der. Vil du sikre dig, at alle går fra mødet med det samme indhold og udbytte, er det en god idé at udnævne en notar, der laver ét fælles dokument med noter, der sendes ud efter mødets afslutning. Dette er også en stor hjælp, hvis mødet skal følges op på et senere tidspunkt, da de fælles noter kan fungere som udgangspunkt ved næste mødes begyndelse.

5. Underbyg kreativiteten

Brainstorms og idébanker er gode måder at påbegynde projekter. Ved at idédele på denne lidt løsslupne facon bliver alles umiddelbare, kreative tanker sat i spil, hvilket er et godt udgangspunkt for den senere udvikling. En produktiv metode til konstruktive brainstorms er at notere forslag på post-it-sedler, da de kan flyttes rundt, som mødet udvikler sig og inddeles i forskellige kategorier efter farve.

6. Få styr på det tekniske

En fængende PowerPoint-præsentation kan være en god base for et inspirerende møde. Tjek altid teknikken inden mødets start, så der ikke spildes tid på unødig fumlen med projektoren, lydanlægget eller kablerne.

7. Husk forplejning

Tilbud om friskbrygget kaffe eller te ved mødets begyndelse viser overskud og omtanke, som er gode udgangspunkter for effektive arbejdsprocesser. De varme, koffeinholdige drikke fungerer som behagelige opkvikkere på morgenmødet og er ofte tiltrængte energiindsprøjtninger på dagens senere møder.