• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Certificeringer hos Lomax

Din garanti for en ansvarlig vare

På denne side finder du en oversigt over de certificeringer, som vi her hos Lomax har valgt at have fokus på. Certificeringerne dækker over statslige og alment anerkendte certificeringer, hvor du som kunde kan være sikker på at købe en vare, som i produktionen tager hensyn til forskellige sociale eller miljømæssige forhold.

Certificeringer
Vores mål med denne side er at gøre det nemt for dig som kunde at finde ud af, hvad hver certificering dækker over. Har du lyst til også at se nærmere på vores certificerede varer, kan du altid besøge vores Omtanke-univers, hvor vi har samlet dem i et overskueligt og brugervenligt miljø.
Certificeringer_logoer

På denne side finder du en oversigt over de certificeringer, som vi her hos Lomax har valgt at have fokus på. Certificeringerne dækker over statslige og alment anerkendte certificeringer, hvor du som kunde kan være sikker på at købe en vare, som i produktionen tager hensyn til forskellige sociale eller miljømæssige forhold.

Med andre ord er der altså tale om, at der ved produktionen af en given vare er sikret ordentlige arbejdsforhold for de ansatte, støttet op om lokalsamfundet, eller taget hensyn til klimaet i videst muligt omfang. Sidstnævnte kunne for eksempel ske ved, at producenten har begrænset CO2-udledningen, undladt at bruge skadelige kemikalier eller i det hele taget minimeret energiforbruget i produktionen.

Certificeringer
Certificeringer_logoer
Vores mål med denne side er at gøre det nemt for dig som kunde at finde ud af, hvad hver certificering dækker over. Har du lyst til også at se nærmere på vores certificerede varer, kan du altid besøge vores Omtanke-univers, hvor vi har samlet dem i et overskueligt og brugervenligt miljø.

Oversigt over certificeringer

Better Cotton (også kaldt Better Cotton Initiative eller BCI) er en global nonprofit-organisation, som har det største program indenfor bæredygtig dyrkning og produktion af bomuld i verden. Formålet med Better Cotton er at gøre produktionen af bomuld bedre for de bønder der dyrker den, bedre for det miljø den vokser i, og bedre for bomuldssektoren generelt. Forbedringerne for bønderne ses i, at de bliver uddannet i at planlægge høsten og få størst muligt udbytte. På den måde kan de give tilbage til deres lokalsamfund både i form af mere udbytte samt videregive læring. De miljømæssige forbedringer ses ved at reducere vandforbruget ved dyrkning og bruge færre pesticider som skader jorden og miljøet.

 

Better_Cotton

Blue Angel, eller Blauer Engel, er en tysk, statskontrolleret certificering der fokuserer på mindst mulig belastning på miljøet. Blue Angel ser på hele produktets livscyklus – fra fremstilling og forarbejdning til brug og genanvendelse – og stiller forskellige kriterier alt efter, hvilken produktgruppe der er tale om. Certificeringen fastlægger, hvilke områder der er relevante for miljøet for hver produktgruppe. Der vil derfor stilles forskellige krav til en computer end til en notesblok, men alt i alt er Blue Angel en at de mest pålidelige certificeringer på markedet.

Vil du vide mere, så besøg www.blauer-engel.de

 

Blue_Angel

CarbonNeutral® er en certificering der viser en aktiv reduktion af CO2-udledning. CarbonNeutral er bygget op omkring en global standard der opdateres årligt med den nyeste viden. Den bekræfter, at virksomheder har målt og reduceret deres CO2-udledning til netto nul for deres virksomhed, produkter, drift eller tjenester. CarbonNeutral kræver samtidig at de virksomheder der har opnået deres certificering, stræber efter at optimere deres produktion og altid har fokus på at de minimerer deres CO2-udledning.

Vil du vide mere, så besøg www.carbonneutral.com

 

Carbon_Neutral

Cocoa Horizons er et effektdrevet program, som fokuserer på kakaobønders forhold og velstand. Organisationen hjælper med at opbygge selvforsynende landbrugssamfund, der beskytter børn og naturen. The Cocoa Horizons Foundation er en selvstændig, nonprofitorganisation, som bliver superviseret af den schweiziske, føderale tilsynsmyndighed.

Vil du vide mere, så besøg www.cocoahorizons.org

 

Cocoa_Horizons

Cradle to Cradle (på dansk “vugge til vugge”) er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og har en positiv effekt på både økonomi, miljø og mennesker. Det er udviklet som en respons på tendensen til blot at minimere de negative effekter, som produkter eller virksomheder har på miljøet ved at spare på ressourcerne og svine mindre.

Med udgangspunkt i Cradle to Cradle konceptet er der udviklet en produktstandard, Cradle to Cradle Certified® Product Standard. Standarden administreres af den uafhængige non-profit organisation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Vil du vide mere, så besøg www.vuggetilvugge.dk

 

Cradle_to_Cradle

Eco Mark er et officielt japansk miljømærke og er en type 1 certificering, på niveau med det nordiske Svanemærke. Eco Mark gives til produkter med en lav miljøpåvirkning igennem hele produktets livscyklus – fra fremstilling og produktion til brug og bortskaffelse. Formålet er at fremme dannelsen af et mere miljøvenligt samfund ved at fremme virksomheder der gør en indsats for miljøbevaring og derigennem tilskynde et mere miljøbevidst produktvalg.

Vil du vide mere, så besøg https://www.ecomark.jp/english/ecomark.html#t1

eco_mark

Ecocert er et økologisk miljømærker, som stræber efter at opnå produktionsprocesser med respekt for nutidens økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer, for at kunne bidrage til en mere miljøansvarlig fremtid. De fokuserer på en bedre varetagelse af de tilgængelige energi- og naturressourcer (vand, luft og jordfrugtbarhed), socialt ansvarlig produktion og en mere miljøvenlig produktkvalitet og -sikkerhed.

For at opnå Ecocert Cosmos mærket skal 95% af produktets plantebaserede ingredienser være økologiske, mens min. 20% af alle produktets ingredienser skal være økologiske.

Vil du vide mere, så besøg https://www.ecocert.com/en/certification-detail/natural-and-organic-cosmetics-cosmos

ecocert

Energy Star er en amerikansk, statsstøttet certificering med fokus på selve brugerfasen og at spare energi ved forbrug. Det er kun produkter, der bruger mindst mulig strøm ud af hele sektoren eller branchen, der kan opnå Energy Star-mærket.

Vil du vide mere, så besøg www.energystar.gov

 

Energy_Star

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Et produkt med EU-Blomsten opfylder stort set de samme krav som et produkt med Svanemærket. EU-Blomsten gælder blot i alle EU-lande og ikke kun i Norden. Ligesom med Svanemærket er målet med EU-Blomsten at mindske den samlede miljøbelastning gennem hele produktets ’livscyklus’. Der stilles derfor skrappe miljø- og kemikaliekrav til produktion og forbrug af produkter mærket med EU-blomsten.

EU-Blomsten og Svanemærket er de to eneste officielle miljømærker i Danmark, ligesom det røde Ø er den officielle danske certificering af fødevarer. 

Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk

 

EU_Blomst

Når en fødevare er mærket med EU’s økologimærke, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning. EU’s økomærke må kun anvendes på produkter, der er certificeret som økologiske af et godkendt kontrolagentur eller organ. For at blive økocertificeret skal de altså opfylde nogle meget strenge betingelser for fremstilling, forarbejdning, transport og oplagring. Mærket må kun anvendes på produkter, som indeholder mindst 95 % økologiske ingredienser, og der stilles yderligere strenge betingelser til de resterende 5 %.

Vil du vide mere, så besøg www.agriculture.ec.europa.eu

 

EU_oekologi

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at sikre bedre løn og ordentlige arbejdsforhold for verdens udsatte bønder og arbejdere. Fairtrade-mærkede produkter er derfor din garanti for, at bønderne modtager en fair pris for deres råvarer, og at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der tager hensyn til både mennesker og miljø.

Vil du vide mere, så besøg www.fairtrade-maerket.dk

 

Fairtrade

FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Princippet er altså at fælde træer, uden at skoven tager skade. Samtidig tager skovdriften hensyn til skovens biologiske mangfoldighed, og de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Når du som forbruger eller virksomhed køber produkter af FSC® -certificeret træ, er du derfor med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Det gælder uanset om det er havemøbler, kopipapir, emballage eller et helt fjerde produkt. Med dit køb af et FSC® -certificeret produkt giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.

Se efter FSC® -logoet ved vores FSC® -mærkede produkter (FSC® N001789).

Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk

 

fsc

Global Rycycled Standard er en miljøstandard indenfor genanvendte tekstiler og produkter med et højt indhold af genanvendte materialer, som har fokus på forskellige miljømæssige og sociale kriterier. Standarten er med til at sikre en sporbarhed gennem hele leverandørkæden, samt en ansvarlig produktion med et højt indhold af genanvendte materialer på mindst 50%. Samtidig stilles der yderligere sociale og miljømæssige krav til forarbejdning og kemikaliebrug.

Global Recycled Standard har også et skarpt fokus på at skabe en klar og gennemsigtig kommunikation, så du som forbruger har den bedste forudsætning for at kunne træffe miljøvenlige og -ansvarlige produktvalg.

Vil du vide mere, så besøg https://textileexchange.org/recycled-claim-global-recycled-standard/

global_recycled_standard

GOTS er et miljømærke, der arbejder for at skabe en økologisk og social ansvarlig tekstilbranche. Der er især fokus på økologiske fibre, forarbejdning af råvarerne og sociale og miljømæssige faktorer. Et produkt, der bærer GOTS-mærket, består først og fremmest af tekstil, hvor minimum 70% er økologiske fibre. For at et produkt må mærkes ”økologisk”, skal det indeholde minimum 95% økologiske fibre. Økologiske fibre dyrkes uden brug af syntetiske pesticider, herbicider og GMO’er og efter principperne for økologisk landbrug.

GOTS-certificeringen viser, at virksomheden er vurderet i forhold til sociale og miljømæssige krav. Alt fra indhentning af råvarer til fremstilling og handel.

Vil du vide mere, så besøg www.global-standard.org

 

GOTS

KRAV er den svenske certificering for fødevarer produceret uden kunstige eller kemiske pesticider, med god dyrevelfærd og med fokus på miljøet, biodiversitet og gode arbejdsforhold.

Vil du vide mere, så besøg www.krav.se

 

KRAV

Möbelfakta er et officielt svensk miljømærke for møbler. Certificeringen tager hensyn til både kvalitet, miljø og ansvarlige forsyningskæder. Möblefakta ejes af IVL Svenska Miljöinstitutet og Trä- och Möbelföretagen og er et referencesystem, der er åbent for alle, så alle har gratis adgang til de opstillede krav og verifikationsmetoder, hvilket sikrer stor gennemsigtighed og tilgængelighed.

Möbelfaktas krav udvikles gennem indflydelse fra både myndigheder, regulatoriske niveauer og møbelindustrien. Krav og verifikationsmetoder udvikles løbende for at imødekomme nye miljøudfordringer og nye teknologiske udviklinger og al verifikation varetages af uafhængige tredjepartsrevisorer.

Vil du vide mere, så besøg https://www.mobelfakta.se/about.html

mobelfakta

NF Environmental er et officielt fransk miljømærke og er en type 1 certificering, på niveau med det nordiske Svanemærke. NF Environmental mærkningen har til formål at bekræfte og dokumentere at de produkter som bærer mærkningen, har en minimal negativ indvirkning på miljøet, men stadig leverer en tilfredsstillende kvalitet sammenlignet med andre lignende produkter på markedet.

Vil du vide mere, så besøg https://marque-nf.com/en/

NFenvironmental

PEFC-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. PEFC-certificerede produkter er derfor din garanti for, at der tages hånd om verdens dyre- og planteliv, samt at biodiversiteten opretholdes i og omkring verdens skove. Samtidig er det også en mærkningsordning, der arbejder for at fremme den lokale beskæftigelse og som er med til at sikre rettigheder og velfærd for de mennesker, der arbejder i skoven.

Når du som forbruger eller virksomhed køber produkter af PEFC-certificeret træ, er du derfor med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra.

Vil du vide mere, så besøg www.pefc.dk

 

PEFC

Rainforest Alliance er en NGO med fokus på sociale tiltag og ansvarligt skovbrug. Det er en international nonprofitorganisation, som arbejder for at beskytte skovene, forbedre levevilkårene for bønderne, promovere menneskerettigheder og hjælpe med at afbøde og tilpasse sig klimakrisen.

Vil du vide mere, så besøg www.rainforest-alliance.org

 

Rainforest_Alliance

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, som er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning gennem hele produktets ’livscyklus’. Der stilles derfor skrappe krav til produktion og forbrug af Svanemærkede produkter med henblik på at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Når du vælger Svanemærket, er du garanteret produkter, der miljømæssigt er blandt de bedste.

Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk

 

Svanemaerket

TCO er en international certificering for IT-produkter og omfatter en lang række kriterier, der sikrer, at fremstilling, brug og genanvendelse af IT-produkter udføres med hensyn til miljøet og socialt ansvar. TCO Certified kombinerer krav til social ansvarlighed på de anlæg, hvor produktet fremstilles, brugersikkerhed og ergonomisk design samt minimal miljøbelastning for både produktet og dets produktion i hele livscyklussen.

Vil du vide mere, så besøg www.tcocertified.com

 

TCO

UTZ er et program, som ligger under den internationale nonprofitorganisation Rainforest Alliance. Deres fokusområde er at skabe gode forhold i kaffebranchen. Faktisk er UTZ det største bæredygtighedsprogram på kaffeområdet. I 2012 havde de 9% af markedet.

Vil du vide mere, så besøg www.rainforest-alliance.org

 

UTZ

Det danske økologimærke er en garanti for, at et økologisk produkt er kontrolleret af de danske myndigheder. Der bliver jævnligt ført kontrol med de jordbrug og virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark. Når en vare er mærket med teksten ”Statskontrolleret økologisk” kan du som kunde, være sikker på at den vare du køber er økologisk fremstillet.

Vil du vide mere, så besøg www.foedevarestyrelsen.dk

 

OE_maerket