• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Vedvarende strøm gør sit indtog hos Lomax

Som et vigtigt led i CSR-strategien har Lomax gennem de seneste år arbejdet målrettet mod en total udfasning af forbruget af ikke-vedvarende strøm. Således overgik Lomax i 2021 til udelukkende at benytte vedvarende strøm på egne matrikler.

Hvad er vedvarende energi?

Begrebet vedvarende energi er en overordnet fællesbetegnelse for bestemte energityper. Fælles for de vedvarende energikilder er, at de bl.a. er CO2-neutrale, og herved adskiller sig markant fra traditionelle energikilder, såsom fossile brændstoffer og kul. Blandt de mest benyttede vedvarende energikilder kan nævnes bioenergi, vind- og solenergi samt geotermi, også kaldet jordvarme.

En løbende overgang

Lomax’ CSR-arbejde tager udgangspunkt i FN’s verdensmål, hvor særligt det syvende verdensmål, ”Bæredygtig energi”, er i fokus hos Lomax. Derfor har Lomax også over længere tid arbejdet på at overgå til udelukkende at benytte vedvarende strøm på egne matrikler – et arbejde, der nu er realiseret.

Men overgangen til vedvarende strøm er ikke sket over natten. I 2019 var det kun 58 % af Lomax’ samlede strømforbrug der kom fra vedvarende strømkilder, et tal der steg til 68 % i 2020. Siden efteråret 2021, har Lomax’ samlede strømforbrug dog bestået af 100 % vedvarende strøm, fortæller CSR-manager Ragga Asbjarnardottir.

”At vi benytter 100 % vedvarende strøm på egne matrikler, er et stort skridt. Det er, og har været, et vigtigt indsatsområde, vi har arbejdet på at forbedre de seneste år, og nu med et smil på læben kan sige, vi er kommet i mål med.”

Vedvarende strøm på matriklen
Vedvarende strøm på matriklen

”Det handler om at reducere vores forbrug, der hvor vi kan, i gængse arbejdsgange og -processer – og her gør selv mindre daglige handlinger en reel forskel”

Ragga Asbjarnardottir, CSR-manager hos Lomax

Følger vores strategi

I bestræbelserne på at nå målsætningen om en total udfasning af traditionel strøm og indfasning af 100 % vedvarende strøm har Lomax indgået en aftale med energiselskabet Andel Energi, oplyser Asbjarnardottir.

”Aftalen med Andel Energi garanterer, at den strøm vi selv forbruger, udelukkende kommer fra vedvarende strømkilder. Derfor er det en god aftale for både os, og vores kunder.”

Selv om overgangen til vedvarende strøm nu er i mål, understreger CSR-manageren dog, at arbejdet ikke stopper her. En stor del af strategien handler nemlig i høj grad om løbende at forbedre indsatsen, afslutter hun.

”En stor del af vores strategi indebærer rugbrødsarbejde, altså arbejdet med at reducere forbruget, der hvor vi kan, i almindelige arbejdsgange og -processer – og her gør selv mindre daglige handlinger en reel forskel.”

Foruden overgangen fra traditionel strøm til vedvarende strøm på matriklerne har Lomax også løbende implementeret en række andre strømreducerende tiltag – se hvilke nedenfor.

Vedvarende strøm på matriklen
Hals Mose infografik

Øvrige projekter