• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Lomax støtter udsatte børn i Danmark

I takt med, at danskerne sender færre julekort, bliver der også solgt færre julemærker – et mærke til at påklistre sin julepost og hvor alle indtægterne fra salget går til Julemærkehjemmene. Det betyder desværre færre penge til at drive Julemærkehjemmene, så de er derfor helt afhængige af gaver og bidrag fra bl.a. virksomheder. I Lomax vil vi gerne være med til at sørge for, at de ikke bliver ramt økonomisk af det, og det er en af grundene til, at vi støtter den gode gerning.

Bidrager til børns trivsel 

Lomax har i mere end ti år været med til at holde Julemærkehjemmene i gang. Det gør vi blandt andet ved at donere produkter til det lokale Julemærkehjem Kildemose i Ølsted. Vi ønsker nemlig at støtte lokalsamfundet og bidrage til børnenes glæde.

”Det er fantastisk at se, hvor glade børnene bliver, når vi kommer på besøg med Lomax-bilen, som vi har fyldt op med alt fra overskudsvarer og krea-ting, som børnene elsker at lave, til fastelavnstønder og produkter, som både børn og personale har ønsket sig,” siger Ragga Asbjarnardottir, CSR-manager hos Lomax. 

For Julemærkehjemmet Kildemose betyder det meget, at vi kommer på besøg. Det giver børnene en god oplevelse at møde mennesker, der vil dem det godt, men Lomax’ donation er også en uvurderlig hjælp til driften af Julemærkehjemmet.

Julemærkehjemmet Kildemose

”Jeres donation betyder, at vi har et kreaværksted, der rent faktisk kan løbe rundt. Krearummet på Kildemose er vores fordybelsesrum, hvor børnene kan gå hen for at fordybe sig med andre børn og med en pædagog til stede. Det er et godt samtalerum, hvor de kan tale om, hvad der fylder i deres hverdag,” fortæller forstander på Kildemose, Birgitte Dybkjær. 

Se med, da vi var på besøg hos Julemærkehjemmet Kildemose med gaver til både børn og personale.

”Jeres donation er som sendt fra himlen. Vi får meget mere, end hvad vi beder om, og vi er meget taknemmelige”

Birgitte Dybkjær, forstander på Julemærkehjemmet Kildemose

Fast støtte til børnene

I 2019 blev vi erhvervssponsor for Julemærkehjemmene, hvor vi støtter med et fast pengebeløb årligt. Vi mener, at enhver virksomhed bør tage et socialt ansvar, og med pengedonationen kan vi også bidrage til danske børns trivsel.

Siden 2021 har vi tilmed doneret et større beløb i forbindelse med salg af gavebeviser til jul. Her går 10 kr. for hvert solgt gavebevis til Julemærkehjemmene. Et barns ophold på et Julemærkehjem koster knap 85.000 kr., og på tre år har Lomax doneret et beløb svarende til at sende seks børn på et ophold på et af de fem Julemærkehjem. 

At støtte Julemærkehjemmene passer perfekt til en virksomhed som Lomax, forklarer CSR-manageren: ”Vores 5 værdier er Respekt, Glæde, Samarbejde, Modig og Uhøjtidelig – alt sammen noget, der er fokus på hos Julemærkehjemmene.”

Julemærkehjemmene donationer

Kort om Julemærkehjemmene 

Julemærkehjemmene hjælper børn i Danmark, der har det svært – børn som kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel. Hvert år kommer ca. 1.000 børn i alderen 7-14 år på Julemærkehjem, hvor de får hjælp til en ny start på livet. Et ophold varer 10 uger og er gratis for barnet og dets familie.

På Julemærkehjemmene bliver der arbejdet med at finde børnenes styrker, opbygge deres selvværd og give dem nye vaner og kompetencer. Et arbejde, som ruster børnene til at indgå i fællesskaber, når de vender hjem igen.

Julemærkehjemmene

Gør en forskel for børnene

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, er meget glade og stolte over, at Lomax har valgt at støtte deres arbejde for børnene. Da det er en privat organisation, er de helt afhængige af de donationer, de får. De mange penge kommer derfor til at gøre en stor forskel for børnene.

”For at drive vores fem Julemærkehjem skal vi faktisk samle 130 millioner kroner ind om året, og det er rigtig mange penge. Det eneste offentlige tilskud, vi får, er 3,5 millioner fra Sundhedsstyrelsen, som er driftstilskud. Og resten skal vi så selv samle ind,” fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

Hør direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen fortælle om Julemærkehjemmene og hvad pengene konkret skal bruges til.

”Donationer fra virksomheder som Lomax er helt afgørende for os”

Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden

Sponsorater og donationer har længe været en del af Lomax’ identitet, og vi vælger de gode sager med hjertet og med glæde i hverdagen for øje.

”Alle børn fortjener en hverdag med glæde og trivsel. Vi kan netop se, at Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for udsatte børn i Danmark, og vi vil gerne hjælpe dem med at give børnene smilet tilbage,” afslutter Asbjarnardottir.

Julemærkehjemmet Kildemose