• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Lomax optaget i FN-netværk for moral og etik

I oktober 2022 blev Lomax deltager i Global Compact Network Denmark – et FN-initiativ der skal sikre, at netværkets deltagere arbejder ud fra moralske og etiske principper.

Skal danne grundlag for rapportering

I 2022 satte Lomax skub i kortlægningen af, hvordan Lomax som forretning påvirker verden omkring os.

Allerede tidligt i den proces stod det klart, at der var opstået et behov for viden og sparring, så kunder og samarbejdspartnere løbende kunne rapporteres og informeres om Lomax’ arbejde med, og øgede fokus på ansvarlighed. Netop derfor var det oplagt at søge optagelse hos Global Compact.

”Som deltager i FN’s Global Compact Netværk får Lomax en fælles ramme for afrapportering, og herved en bedre idé om hvordan og i hvilket omfang vi øger vores indsats, og yderligere får adgang til viden og netværk, der vil gøre os endnu klogere,” forklarer CSR-manager hos Lomax, Ragga Asbjarnardottir.

Logo Global Compact
Global Compact infografik
Global Compact

Deler udfordringer med andre

Som deltager i Global Compact er det et krav for at være med, at deltagerne, og hermed også Lomax, årligt skal rapportere på status og fremdrift indenfor arbejdet med de ti principper, fortæller Jesper Ravn.

”Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad man har størst fokus på ift. bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsledelse,” lyder det fra Communications Manageren hos Global Compact.

Han forklarer yderligere, at Lomax deler mange af de samme udfordringer som andre danske virksomheder, og peger konkret på, at særligt klima og miljø, som én af de største udfordringer hos Global Compact-deltagere. Derfor sætter mange danske virksomheder også fokus på netop dén indsats, han uddyber:

”Du kan ikke fungere som virksomhed eller organisation i dag, hvis du ikke gør noget aktivt ift. at nedbringe din kerneforretnings klimaaftryk. Samtidig er det også et område, som kommer til at fylde endnu mere lovgivningsmæssigt fremadrettet, så ingen virksomheder eller organisationer, kan undgå at fokusere herpå.”

Jesper Ravn pointerer dog, at arbejdet med principperne selvfølgelig varierer fra virksomhed til virksomhed og branche til branche, og at det derfor også er op til den enkelte virksomhed selv at vurdere, hvor der bør sættes mest ind.

Hos Lomax er Ragga Asbjarnardottir glad for samarbejdet:

"For os giver det god mening at stå sammen med andre, der er på samme rejse inden for det her område som os", siger hun. 

Global Compact

”For os giver det mening at stå sammen med andre, der er på samme rejse.”

Ragga Asbjarnardottir, CSR-manager hos Lomax

Global Compact

I tråd med Partnerskabspolitik

Optagelsen i FN’s Global Compact Network Denmark skaber glæde og giver smil på læben. For ifølge Asbjarnardottir går deltagelsen hånd i hånd med Lomax egen Partnerskabspolitik.

”Vi har i 2022 introduceret vores leverandører til Lomax’ Partnerskabspolitik. Den har til formål at forpligte samarbejdspartnere til at handle ansvarligt, hvilket jo hænger godt sammen med den forpligtelse Lomax selv har skrevet under på som deltager i Global Compact.”

Vil du læse vores Partnerskabspolitik? Så har du mulighed for det på linket herunder:

Øvrige projekter