• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot

Miljø og bæredygtighed er vigtigt for os i Lomax. Vi er som moderne virksomhed bevidst om, at vi alle har et ansvar for at reducere ressourceforbruget, og at det er en global, fælles opgave til gavn for os alle. Derfor har vi også fokus på, at vores samarbejdspartnere vægter miljøet lige så højt som vi gør. 
Vi har en miljøpolitik, der har fokus på fortsat forbedring af virksomhedens miljøindsats. Vi har styrket vores miljø- og energiarbejde og forankret dette endnu stærkere i vores ledelsessystem. Vi har en tiltro til, at dette vil have en afsmittende effekt på hele organisationen og give resultater på længere sigt.


FN's Verdensmål

Vi har en miljøpolitik, der har fokus på fortsat forbedring af virksomhedens miljøindsats. Vi har styrket vores miljø- og energiarbejde og forankret dette endnu stærkere i vores ledelsessystem. Vi har en tiltro til, at dette vil have en afsmittende effekt på hele organisationen og give resultater på længere sigt.

Vores bæredygtighedsstrategi bygger især på to af FN´s 17 Verdensmål

Verdensmål

Mere miljøvenligt sortiment

Det skal være let for vores kunder at træffe mere miljøvenlige valg. Derfor består en betydelig del af vores sortiment af produkter, der er miljømærket. Det gælder for eksempel kopipapir med det nordiske miljømærke, IT-produkter, der er TCO-certificerede eller rengøringsmidler med EU-miljømærket. 

Vi arbejder hele tiden på, at det skal blive nemmere at handle miljøvenlige produkter hos os. Både ved at sikre, at de er lette at finde på hjemmesiden og ved at vurdere vores sortiment ud fra et miljømæssigt perspektiv. Samtidig er alle vores trykte kataloger FSC® - og Svanemærkede, så du kan med god samvittighed bladre dem igennem for gode tilbud.

Logistik med omtanke

En af vores ambitioner hos Lomax er at tage velovervejede økonomiske beslutninger. Det er især vigtigt, når det kommer til forsendelse og modtagelse af varer, og derfor støtter vi op om Miljøvenlig Pakning.

Vi har fokus på at bruge den helt rigtige mængde emballage, så vores varer bliver sendt så sikkert og smart som muligt. På den måde reducerer vi materialeforbruget og mængden af ubrugt plads i kasserne. Og ved at pakke smart i lastbilerne, kan vi bruge færre biler til at sende flere varer. Smart for økonomien og besparende for miljøet med færre kørsler.

Vores primære fragtpartner PostNord gør en stor indsats for at reducere Co2 niveauet og føre en ambitiøs miljøpolitik. 
Vi vurderer potentielle miljømæssige konsekvenser ved alle ændringer i nye transportmetoder eller nyt transportmønster m.m. og inddrager dette som en integreret del af beslutningsgrundlaget. 

Ansvarlig hverdag

Vi er overbevist om, at selv de mindre, daglige handlinger gør en stor forskel for miljøet.
Vores daglige indsats er derfor:

  • Energibesparende LED-lys udskiftes løbende i vores store haller
  • Elektronik der automatisk afbryder eller reducerer unødig brug af el i virksomheden
  • Kildesortering af plastflasker, dåser, batterier, blæk og toner, pap, papir og emballage
  • Genanvendelse af papkasser, papir og plast
  • Miljømærkede varer i sortimentet, hvor det er muligt
  • Energiniveau mindskes og vil i størst mulig udstrækning være baseret på sol / vind

Vi er hele tiden på udkig efter nye tiltag og afprøver løbende, hvad der fungerer for medarbejdere og kunder.

 

Oversigt over miljømærker

FSC® - Forest Stewardship Council®

FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Princippet er altså at fælde træer, uden at skoven tager skade. Samtidig tager skovdriften hensyn til skovens biologiske mangfoldighed, og de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Når du som forbruger eller virksomhed køber produkter af FSC® -certificeret træ, er du derfor med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Det gælder uanset om det er havemøbler, kopipapir, emballage eller et helt fjerde produkt. Med dit køb af et FSC® -certificeret produkt giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.

Se efter FSC® -logoet ved vores FSC® -mærkede produkter (FSC® N001789).

Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk.

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, som er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning gennem hele produktets ’livscyklus’. Der stilles derfor skrappe krav til produktion og forbrug af Svanemærkede produkter med henblik på at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Når du vælger Svanemærket, er du garanteret produkter, der miljømæssigt er blandt de bedste.

Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.

EU-Blomsten

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Et produkt med EU-Blomsten opfylder stort set de samme krav som et produkt med Svanemærket. EU-Blomsten gælder blot i alle EU-lande og ikke kun i Norden. Ligesom med Svanemærket er målet med EU-Blomsten at mindske den samlede miljøbelastning gennem hele produktets ’livscyklus’. Der stilles derfor skrappe miljø- og kemikaliekrav til produktion og forbrug af produkter mærket med EU-blomsten.

EU-Blomsten og Svanemærket er de to eneste officielle miljømærker i Danmark, ligesom det røde Ø er den officielle danske certificering af fødevarer.

Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.

Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at sikre bedre løn og ordentlige arbejdsforhold for verdens udsatte bønder og arbejdere. Fairtrade-mærkede produkter er derfor din garanti for, at bønderne modtager en fair pris for deres råvarer, og at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der tager hensyn til både mennesker og miljø.

Vil du vide mere, så besøg www.fairtrade-maerket.dk.

PEFC

PEFC-mærket er en international mærkningsordning, der ligesom FSC-mærket arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. PEFC-certificerede produkter er derfor din garanti for, at der tages hånd om verdens dyre- og planteliv, samt at biodiversiteten opretholdes i og omkring verdens skove. Samtidig er det også en mærkningsordning, der arbejder for at fremme den lokale beskæftigelse og som er med til at sikre rettigheder og velfærd for de mennesker, der arbejder i skoven.

Når du som forbruger eller virksomhed køber produkter af PEFC-certificeret træ, er du derfor med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra.

Vil du vide mere, så besøg www.pefc.dk.

EU-økologi

Når en fødevare er mærket med EU’s økologimærke, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning. EU’s økomærke må kun anvendes på produkter, der er certificeret som økologiske af et godkendt kontrolagentur eller organ. For at blive økocertificeret skal de altså opfylde nogle meget strenge betingelser for fremstilling, forarbejdning, transport og oplagring. Mærket må kun anvendes på produkter, som indeholder mindst 95 % økologiske ingredienser, og der stilles yderligere strenge betingelser til de resterende 5 %.

Vil du vide mere, så besøg https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming/organics-glance/organic-logo_da.

GOTS

GOTS er et miljømærke, der arbejder for at skabe en økologisk og social ansvarlig tekstilbranche. Der er især fokus på økologiske fibre, forarbejdning af råvarerne og sociale og miljømæssige faktorer. Et produkt, der bærer GOTS-mærket, består først og fremmest af tekstil, hvor minimum 70% er økologiske fibre. For at et produkt må mærkes ”økologisk”, skal det indeholde minimum 95% økologiske fibre. Økologiske fibre dyrkes uden brug af syntetiske pesticider, herbicider og GMO’er og efter principperne for økologisk landbrug.
GOTS-certificeringen viser, at virksomheden er vurderet i forhold til sociale og miljømæssige krav. Alt fra indhentning af råvarer til fremstilling og handel.

Vil du vide mere, så besøg https://global-standard.org/