• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Lomax og WWF vil hjælpe flere storke til Danmark

WWF og Lomax storke til Danmark

Storken kender de fleste nok fra skrønerne om babyer i næbbet og reder på skorstene. Det er dog de færreste danskerne, som har været så heldige at se et af de langbenede dyr i live. Det ønsker vi – i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden - at gøre noget ved. Derfor har vi pr. 1. april 2023 indgået et samarbejde med den verdensomspændende miljøorganisation om at genskabe flere af storkens habitater som vandhuller og enge udvalgte steder i Sønderjylland med det klare formål at tiltrække storkepar, som forhåbentlig senere vælger at yngle og få unger på dansk jord.

Oversigtskort storkeprojekt Broderup og Jejsing

Det er her i Sønderjylland, at de to projektområder skal restaureres

Skaber bedre levesteder

”Vi har valgt at samarbejde med WWF, fordi de er en stor og verdensomspændende organisation, som har styr på tingene og en masse gode projekter. På lige præcis det her projekt kunne vi være en af de første bidragsydere, og det syntes vi lød rigtig spændende,” udtaler Ragga Asbjarnardottir, CSR-manager hos Lomax og fortsætter:

”Vi ønskede et stærkt miljøsponsorat, som kunne supplere vores sponsorat til Julemærkehjemmene. Det har vi fået med WWF, og det er vi både meget stolte og meget glade over,” siger hun og deler sin glæde med Simon Lægaard, som er projektleder i Dansk Natur hos WWF.

”Vi er glade for, at Lomax vil gøre noget godt for den danske natur, vi allesammen har glæde af. Med dette projekt hjælper vi storken ved at skabe bedre levesteder for mange af de arter, den lever af. Ved at gøre føde tilgængelig håber vi, at det bliver lettere at være stork i Danmark. Samtidig får de mange andre arter, som lever i og omkring søer og enge, også mere plads,” siger Simon Lægaard.

Gavner mere end bare storken

Samarbejdet er baseret på en gensidig aftale, hvor Lomax har forpligtet sig til at donere et større pengebeløb pr. år. Pengene skal gå til genetablering de biohabitater, som storken har brug for. Dette er ikke kun godt for storken, men også for den generelle biodiversitet i området, da vådområder typisk tiltrækker mange typer af smådyr som insekter og frøer.

”Vi står i en biodiversitetskrise på verdensplan pt. og projektet her kan også være med til at rette en lille smule op på det, hvilket vi følte var en enormt meningsfuld sideeffekt af storkeprojektet,” forklarer Ragga Asbjarnardottir.

Jacobsen Broderup eng vest set mod nordvest marts 2023

Projektområde 1 – Broderup Eng

HJ Bucka foto I af tilgroet vandhul ved Jejsing matrikel

Projektområde 2 – Tilgroet vandhul ved Jejsing

Håber, at kunderne bakker op

Projektet bliver løbende evalueret af Lomax og WWF, som i fællesskab herefter beslutter, om projektet skal udvides med nye områder, der kan bidrage til miljøets trivsel. Det kunne være vådområder, søer eller yderligere beplantning. I 2023 dukkede de første storkepar op i området - dog uden at yngle - men for Ragga Asbjarnardottir er det ikke en altafgørende faktor. Det vigtigste er at gøre noget godt for naturen:

”Selv om storken og tiltrækning af ynglende par er hovedformålet, er det rart at vide, at vi – uanset hvad – vil være med til at gøre noget godt for naturen og for klimaet. Det giver en god samvittighed og så håber vi naturligvis, at vores kunder, leverandører mm. bliver lige så begejstrede som os,” afslutter Ragga Asbjarnardottir.

Hen over de kommende år vil du kunne følge områdets udvikling ved at følge vores LinkedIn- og Facebook-side. Her vil du også løbende kunne se fotos fra området og følge etableringen af dette.