• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Kom allergien til livs på arbejdspladsen

Senest opdateret 16. april 2019

Allergi
Lige meget hvilken allergi dine medarbejdere lider af, kan du gøre en del for at sikre, at de kommer kløe- og nysefrit gennem arbejdsdagen. Læs med her.

Vi elsker det – foråret! Når vi er kommet gennem vinteren, og dagene bliver varmere, længere og grønnere, stiger humøret for de flestes vedkommende gevaldigt. Men desværre er det ikke kun blomster og træer, der springer ud i fuldt flor. For op mod en million danskere bringer foråret også gener i form af pollenallergi med sig, og det resulterer i røde øjne, løbende næser og serier af nys.

Andre er plaget året rundt af eksempelvis allergi overfor husstøvmider, som findes indendørs de fleste steder – og derfor også på arbejdspladsen.

Men lige meget hvilken allergi dine medarbejdere lider af, er der en del ting, du kan gøre for at sikre, at de kommer kløe- og nysefrit gennem arbejdsdagen.

Vi har samlet nogle tips til at skabe det bedste indeklima for alle medarbejdere.

1. Grundig rengøring

Det lyder banalt, men en daglig tur med støvsugeren gør en stor forskel både når pollen og husstøvmider skal holdes nede. Vælg en støvsuger med optimal filtrering, så de skadelige partikler fjernes effektivt. Grundig rengøring en til to gange om ugen er vigtigt for indeklimaet. Husk også at tørre stikdåser, tastaturer og skærme af i samme ombæring. Et godt tip er, altid at have nogle rengøringsservietter med antibakteriel effekt ved hånden – så bliver den lille overfladerengøring ikke nemmere.

2. Få styr på fugtigheden

Luftfugtigheden spiller en afgørende rolle, når der skal skabes et optimalt indeklima, og det er derfor vigtigt at fastlægge den indendørs luftfugtighed på arbejdspladsen. Et hygrometer måler både luftfugtighed og temperatur, så I nemt kan få styr på, om rummet er for tørt eller for fugtigt. Når luftfugtigheden er fastlagt kan den reguleres med enten en luftbefugter eller en affugter. På trods af de tilsyneladende modsatrettede funktioner holder begge maskiner spredningen af pollen, støvmider og bakterier effektivt nede.

3. Ren luft

Støv, partikler og pollen vil cirkulere i et rum, hvor mange mennesker bevæger sig hver dag, og det er derfor vigtigt at rense luften løbende. En luftrenser filtrerer og fjerner støv, pollen og bakterier selv i store rum. Vælg eventuelt en med lavt lydniveau, så du og dine medarbejdere undgår unødigt støj.

4. Taktisk indretning

Du kan lette de allergiske udbrud en del gennem en velovervejet indretning. Undgå eksempelvis gulvtæpper i de lokaler, hvor du og dine kollegaer opholder jer mest. Så mindsker du støvgener og det bliver nemmere at holde lokalerne rene.