• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Få tips til en god arbejdsstilling på kontoret

Senest opdateret 29. januar 2020

Fysioterapeut
Få gode råd fra en fysioterapeut på kontoret. Hos Lomax har vi haft besøg af to fysioterapeuter, som har givet givet gode råd til at sidde og løfte rigtigt.

På Lomax har vi haft besøg af fysioterapeuterne Benno Gøttsche og Johannes Hultberg, som har kigget på, hvordan vi ca. 100 medarbejdere sidder, står og løfter i de forskellige afdelinger af virksomheden. Et rigtigt ergonomisk boost. Det vil vi gerne dele.

Fysioterapeuterne er fra Protreatment og specialister i arbejdsstillinger. De har været rundt ved hver enkelt medarbejder på kontorerne. Alle fik hjælp til at indstille deres kontorstol, hæve-sænkebord og arbejde bedst muligt med skærm, mus og tastatur. Det var interessant! Stort set alle skulle rette på arbejdsstillingerne. Udfordringen bliver nu at indarbejde nye, gode vaner. Hvordan gør man lige det?

 

Typiske ting vi skulle rette på kontoret:

  • Ny indstilling af kontorstol og hæve-sænkebord. Fx bruge ryglænet til støtte, ikke sidde ude på kanten af stolen og fødderne skal kunne nå gulvet
  • Flytte på skærm, tastatur og mus. Underarme skal støtte på bordet. Mus flyttes ind midt på bordet. Ved flere skærme på bordet: undgå vrid i nakken
  • Bruge hæve-sænke-funktionen på bordet meget mere

Variation er nøgleordet

Faktisk bør man indstille sin stol ofte, fx ændre rygstøtten eller ændre sædets vinkel. Det kan være flere gange i løbet af dagen. Fysioterapeutens bedste råd: varier jeres arbejdsstillinger!

Der er faktisk ikke én korrekt arbejdsstilling. Som Benno Gøttsche siger: ”Den næste stilling er den bedste”.

Et godt tip

Skift til andre slags stole i løbet af dagen. Vi bruger fx sadelstole, hvor man træner sin balance og rygmuskler, mens man arbejder.

Husk nu - på den gode måde

Alt sammen betyder, at man skal tænke over, hvordan man sidder og står HELE tiden. Altså at vi er meget (mere) opmærksomme på, hvordan vores arbejdsstillinger er i løbet af dagen. Vi vil faktisk gerne ændre på det. MEN vi ved godt, at det går i glemmebogen, så snart der er travlt. Det vil sige sådan cirka hver dag. Derfor er det gode spørgsmål: hvordan får man gamle dårlige vaner ud og nye ind?

Det hele kan understøttes af jævnlige behandlinger af fysioterapeuten, som vi er så heldige at have her hos Lomax. Men ikke alle har den mulighed.

Nudging er måske svaret. Noget med at undgå løftede pegefingre. Noget med at involvere medarbejdere og ”husk nu” på en god måde.