• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Fordelene ved at sænke elforbruget

Senest opdateret 11. november 2019

Mand aflæser elmåler
Du kan spare mange penge ved at tænke på dit energiforbrug. Vi har samlet en række gode råd, som giver et godt overblik over dit strømforbrug.

Du kan spare mange penge ved at tænke på dit energiforbrug. Det kan være små ændringer eller tiltag, der kan reducere dit strømforbrug. Vi har samlet en række gode råd og smarte løsninger, som giver et godt overblik over dit strømforbrug - jo flere tips du kan bruge, jo flere penge kan du spare.

1. TIP: Køb en spareskinne

En Master strømskinne er en intelligent stikdåse, som automatisk slukker alle de apparater, du eksempelvis bruger sammen med dit tv. Så du kan styre en lang række enheder på én gang - sluk f.eks. for dit TV, og alle dine Hi-fi-enheder slukker også.

BONUS TIP: Vidste du, at selv når din PC eller oplader til mobilen ikke er i brug og blot sidder i stikkontakten, så sluger opladerne strøm?

2. TIP: Lur din elmåler

Man kan blive helt rundtosset, hvis man skal følge elmålerens lille mærke på skiven, når den spinner! Følger du dit forbrug over en periode, kan det virke motiverende, fordi du så sort på hvidt får dokumenteret effekten af at være opmærksom på dit generelle strømforbrug.

3. TIP: "Alt er timet og tilrettelagt"

Selvfølgelig skal du have ordentlig arbejdsbelysning på kontoret, og hyggebelysning i hjemmet er uundværligt, men det kan blive rigtig dyrt, idet belysning kan være årsag til, at strømforbruget løber løbsk.

Med et automatisk tænd/sluk døgnur kan du nemt justere udendørslyset, og en bonus er her, at det også virker indendørs, så døgnuret fungerer også som en glimrende tyverisikring. Med en timer kan du sikre, at lyset i huset er tændt på udvalgte tidspunkter. Et tænd-sluk ur kan også bruges ved andre elektriske apparater på jobbet eller i hjemmet, så apparaterne slukkes i et angivet tidsrum, hvor de med sikkerhed ikke er i brug – eksempelvis om natten.

Ved at sætte en lyssensor op bliver din belysning mere økonomisk. Eksempelvis lyser lampen på badeværelset nemlig kun, når det er nødvendigt.

Smart system Eller skift dine gamle pærer ud med Osram Lightify systemet, hvor du nemt kan styre dine LED lyskilder via en gratis app på din smartphone eller tablet. Mange fordele samlet i ét system – du sparer penge på LED pærernes lave energiforbrug, du får en tyverisikring, og du kan vælge lysstyrke og lysfarve. Se hvordan i videoen:

4. TIP: Brug termokanden

Vi kan godt lide kaffe, faktisk er danskere blandt de mest kaffedrikkende lande i verden. Der brygges derfor også meget kaffe – og det er her, at vores sparetip gør sig gældende. Brug termokanden. Det er et simpelt og måske også åbenlyst trick, men i stedet for at bruge kaffemaskinens varmeplade til at holde kaffen varm, skåner du både miljøet og formindsker dit årlige energiforbrug.

5. TIP: Anskaf en strømmåler og brug den

Strømforbrugsmåleren er en lille, præcis elmåler, som nemt afslører hvilke apparater, der er strømtyve på arbejdspladsen eller i hjemmet.

Hvor meget strøm bruger f.eks. det gamle køleskab? Hvad koster det at have din PC tændt? Det kan strømforbrugsmåleren hjælpe med at finde ud af.