• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Aktivitetsarmbånd - Er det noget for dig?

Senest opdateret 20. februar 2020

Person med aktivitetsarmbaand om haandledet
Læs om aktivitetsarmbåndets mange funktioner, der gør det sjovere at træne, og som hjælper dig med at holde øje med din generelle sundhed.

Aktivitetsarmbånd, motionstracker, aktivitetstracker, fitnessur, aktivitetsur… – dette produkt har ikke bare mange forskellige navne, men også mange smarte funktioner, der hjælper dig med at holde styr på din træning, og holde øje med din sundhedstilstand. Men hvad er det egentlig at en aktivitetstracker kan? - I denne artikel tager vi på en guidet tour gennem aktivitetsurets mange smarte funktioner, og så kan du læse udtalelser fra testpersoner, der har prøvet produktet gennem en længere periode.

En sundere livsstil

Hvis du gerne vil i gang med en mere aktiv og sund livsstil, så er et aktivitetsarmbånd måske noget for dig. Markedet for aktivitetsarmbånd er steget voldsomt de senere år, da stadig flere forbrugere bliver tiltrukket af muligheden for at holde styr på deres træning, og samtidig blive motiveret til at forbedre deres resultater. Og forskning viser også, at de fleste bliver vilde med aktivitetstrackeren, når de først har fået den på armen.

Hvad er det egentlig et aktivitetsur kan?

Aktivitetsurene byder på et væld af funktioner, der ikke bare hjælper dig under din træning, men som også tjekker din generelle sundhedstilstand.

Overordnet set, er de fleste aktivitetsure i stand til at: 
• Måle hastighed, distance, rute og tempo under din træning
• Måle din hjerteaktivitet og puls under træning
• Måle dit stressniveau
• Måle din søvnkvalitet

Hvordan virker et aktivitetsarmbånd?

Sådan fungerer pulsmåleren

• Til træning
Når du træner, giver pulsmåleren dig besked på om du yder nok, og om du rammer din maksimale ydeevne i de rigtige situationer, f.eks. ved intervaltræning.   

• I hverdagen
Hvis du bruger aktivitetsarmbåndet i hverdagen, kan du bruge pulsmåleren til at tjekke dit stressniveau. Uret vil give dig besked, hvis din puls er unormalt høj i en situation, hvor du burde være afslappet.

• Kend din hvile- og max-puls
For at få det fulde udbytte af pulsmåleren, er det en god idé at kende din hvile-puls og max-puls. Mål f.eks. din hvilepuls med uret når du vågner om morgenen, og ligger helt stille. Din max-puls kan enten måles ud fra en fysisk test eller ved en cirka-beregning ud fra din alder. Formlen for den aldersbestemte max-puls er: 206 – (0,7 x din alder) = max-puls.

Sådan fungerer skridttælleren

Har du aktivitetstrackeren på til dagligt, kan du nemt holde øje med, om du går de anbefalede 10.000 skridt om dagen. Trackeren måler dine skridt ud fra bevægelse, og nogle ure kan også måle om du går op eller ned ad bakke.

Sådan fungerer søvnanalysen

Aktivitetsurets måling af, hvor mange timer du sover, er baseret på bevægelse. Ligger du stille uden at sove, tæller det altså også med. Men uret kan alligevel give en god indikation om kvaliteten af din søvn, fordi den måler ud fra hvor mange gange du roterer og vender dig i løbet af natten.

Sådan fungerer kalorietælleren

Bliv klogere på, om du forbrænder nok kalorier i forhold til dit mål, hvis du er på kur. Din kalorieforbrænding bliver beregnet ud fra pulsmålerens og skridttællerens tal, sammenholdt med din vægt, køn, højde, alder osv.

Aktivitetstracker til børn

Der findes også et stort udvalg af aktivitetsure til børn. Ideen med uret er at motivere barnet til at være aktiv, og udføre praktiske opgaver i dagligdagen – på en sjov og anderledes måde.

 

Det siger testpersonerne

Overvejer du om en aktivitetstracker er noget for dig? Læs her om 3 testpersoners oplevelser med brug af aktivitetsarmbånd, efter at have testet produkterne igennem en længere periode.

► Aktivitetsarmbåndet er for mig blevet ligesom mobilen, man skal have det på sig hele tiden

”Jeg har stillesiddende arbejde og gik i gennemsnit ca. 7.000 skridt om dagen, men med i-gotU armbåndet går jeg nu minimum 10.000 skridt hver dag, fordi det lige giver mig en reminder om, at jeg har siddet stille for længe.

Hvad har det betydet?

”Jeg har tabt 1,9 kg på en måned uden at ændre på min kost. Det skyldes helt klart, at armbåndet sætter mig i gang, når jeg har siddet for længe.

Det er nemt at tilslutte i-gotU aktivitetsarmbånd til app’en. Med app’en kan du også følge dit daglige forbrug, antal skridt, kalorier forbrug, hvor stille/uroligt du sover, og så får man en rapport, der oplyser dit samlede forbrug for en uge. App’en er nem at bruge, her kan du nemt opsætte de informationer, du ønsker at få på armbåndet, som f.eks. mail og sms.

Armbåndet er behageligt at have på, og batteriet holder ca. 20 dage, før det skal lades op. Det er meget brugervenligt. Jeg kan varmt anbefale at købe i-gotU. Det har været en stor hjælp for mig til at holde mig i gang, og nu er det blevet sjovt at gå ture og løbe lidt, når man kan se en forbedring.

Kim Noer Larsen

► Jeg har tabt mig ni kilo i testperioden

”Mit udgangspunkt for at teste armbåndet var, at jeg er ret overvægtig og går til diætist for at tabe mig.

Hvordan har du brugt armbåndet?

”Det var utroligt nemt at komme i gang. På under 10 minutter havde jeg downloadet programmet og installeret de dele af programmet, jeg ville bruge. Der var mange fede muligheder. Jeg valgte kalorietæller, skridttæller, UV-alert, ur og tracker.

Det har været en kæmpe hjælp og en stor øjenåbner i forhold til, hvor meget eller hvor lidt, jeg rørte mig i hverdagen. Så armbåndet har helt klart hjulpet mig med at sætte ind de rigtige steder og få rørt mig meget mere.

Det har også været sjovt at bruge trackeren og se, hvor langt jeg powerwalkede, og hvor jeg havde gået.

Alt i alt har det været en kæmpe hjælp.

Anonym

► Jeg har brugt det til skridttælling og overvågning af, hvor godt/skidt jeg sover

”Nemt at lade op og holder forholdsvis godt i lang tid. Selv om uret kun var en streg nede, inden jeg tog på ferie, så ladede jeg det op for at være sikker. Men det havde ikke været nødvendigt. Ladede det fuldt op d. 15/9 og d. 11/10 var der to streger tilbage på uret. Skridttæller har jeg gået med før og kunne godt tænke mig at se, hvor langt det er i kilometer, men så skal jeg sætte den over på sport, det får jeg jo ikke lige gjort. Men jeg er glad for uret og vil bruge det i fremtiden.

Birthe D. Madsen 

De bedste aktivitetsure i 2020? Se teknologisiden TechRadar’s top10-liste.