• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Gode råd til coronatest / hjemmetest

Senest opdateret 27. oktober 2021

Corona hjemmetest / selvtest
En hjemmetest giver dig et hurtigt svar på, om du er smittet med covid-19. Det tager kun 15-20 minutter, før du kan se svaret på testkasetten. Læs mere om corona hjemmetest/selvtest i denne artikel og få svar på, hvordan du bruger en hjemmetest, samt hvorfor det kan være en god løsning til din virksomhed. Vores ekspert i personlige værnemidler, Michael Seistrup, svarer på oftest stillede spørgsmål og giver gode råd til corona hjemmetests.

Hvorfor skal jeg købe en corona hjemmetest?

Lad os her give dig 3 fordele ved at anvende en corona hjemmetest:

1. Opdag hurtigt smitten
Vær med til at stoppe spredningen af covid-19 ved at tilbyde dine medarbejdere en corona selvtest. Skulle der være kollegaer, der er smittet med corona, så kan du og dine medarbejdere hurtigt teste jer selv med en covid-19 selvtest. Hvis tests er let tilgængelige vil flere muligvis lade sig teste. På den måde kan smitten hurtigere opdages og dermed bremses, inden den breder sig i virksomheden.

2. Spar tid
Ved at give dine medarbejdere og kollegaer mulighed for at blive testet på jobbet, sparer de en del tid ved at undgå at skulle stå i kø i et testcenter for at få en kviktest.

3.  Stop spredningen
Med en Covid hjemmetest kan du teste dig selv uden at skulle ud blandt andre mennesker. Så hvis du har symptomer på covid-19, kan du blot teste dig derhjemme uden at risikere at smitte andre.

Hvordan tager du en hjemmetest?

  1. Læs vejledningen i pakken omhyggeligt, inden du går i gang med testen
  2. Rengør overfladen, hvor hjemmetesten skal ligge, med desinficerende rengøringsmidler 
  3. Afsprit hænder
  4. Tag gerne engangshandsker på
  5. Skal du lave testen på andre end dig selv, så husk også mundbind og evt. engangsforklæde

Corona hjemmetest/selvtest
Corona hjemmetest/selvtest

Hvordan fungerer en coronatest?

En corona hjemmetest fungerer ved, at man fører en vatpind ca. 2,5 cm op i næsen fra næsekanten. Vatpinden samler næsesekret, som puttes i ekstraktvæske, der dryppes ned i en testkasette. Testkasetten viser resultatet efter 15–20 min. Vær opmærksom på, at du ikke må vente for længe med at tjekke resultatet, da det kan give et misvisende svar.

Der findes også hjemmetests der fungerer via mundpodning. Også kaldet en spyttest. Læs altid vejledningen på en hjemmetest grundigt, så du er sikker på at anvende den korrekt. 

Sørg altid for kun at bruge godkendte hjemmetest

En corona hjemmetest skal altid være CE-mærket og godkendt som medicinsk udstyr til privat brug. Bruger du ikke godkendte hjemmetests, kan du risikere, at testen viser falsk negativ.

Gælder en Covid-19 hjemmetest/selvtest som coronapas?

Nej, det gør den ikke, da testen ikke bliver registreret nogen steder. Derfor skal du til et godkendt testcenter, hvis du skal bruge coronatesten som coronapas.

Skulle en hjemmetest vise sig at være positiv, skal du altid lade dig teste med en PCR-test på et godkendt testcenter efterfølgende.

Bestil din corona hjemmetest online hos Lomax og få hurtigt leveret til din hjemmeadresse eller virksomheden.

Coronapas