• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Derfor er et smartwatch smart

Senest opdateret 17. februar 2020

Apple Sport Watch
Læs test og anmeldelse af Apple Sport Watch.

Overvejer du at købe et Apple Sport Watch? Læs vores testpersons anmeldelse og bliv klogere på alle urets smarte funktioner, der vil gøre din hverdag både lettere og sjovere.

Jeg har haft mit Apple Watch i en måned og min anmeldelse er baseret på, hvad jeg oplever ved daglig brug.

Remmen

Jeg købte sportsudgaven i aluminium med hvid sportsrem, da det er den billigste - men det er den bedste sportsrem, jeg har prøvet. Den er blød og behagelig at have på, og den tager ikke imod smuds og sved. Jeg har dog valgt at skifte den til en sort i stedet, som jeg synes passer bedre til mig. Du kan nemt skifte remmen ved at trykke på en lille knap under uret og skyde den ud til siden.

Selve uret

Selve uret eller computeren, som det reelt er: Det er lidt ligesom iPhonen, som også kaldes en telefon, men det er i virkeligheden kun en app på device'en. Du kan skifte urskiver, som du synes, både analoge og digitale. Der er 4-5 felter, du kan sætte op med evt. kalenderpåmindelser, dato, dagens aktiviteter, vejr, batteristatus mm. Det synes jeg er rigtig fint! Jeg bruger selv vejrindikationen meget. Når du trykker på symbolet, går du direkte til vejr-appen. Det samme gælder de andre symboler, som du har valgt. Du kan sætte uret til at vise notifikationer fra mail, SMS, Facebook osv. Det er nok en god ide ikke at slå for meget til. Jeg selv har slået SMS, e-mail og påmindelser til. Det hjælper mig, at jeg lige bliver mindet om det ene og det andet, når tid er. Du får et let tryk på håndleddet, som ikke forstyrrer nogen, og det er let at se, hvad det er.

Telefon, musik…

Du kan svare på tekstbeskeder enten med forudindstillede svar eller emoijs. Du kan også diktere til uret, som på glimrende vis skriver, hvad du siger. Hvis der skulle smutte noget, kan du bare sende det som den lydfil, du har optaget. Det virker forbavsende godt.

Uret har også indbygget en 8 GB iPod, så du kan overføre dine favorit musik/podcast og tilslutte et par Bluetooth hovedtelefoner. Det er også muligt at svare telefonopkald med uret, lydkvaliteten er rigtig god, og personen i den anden ende modtager din stemme i god kvalitet. Der findes forskellige nyttige apps, som er værd at installere på uret, eksempelvis todo-lister eller indkøbslister.

… indkøbsliste og vejviser

Min kone og jeg bruger appen "Buy me a pie", som er synkroniseret med iCloud. Når vi handler, kan vi blot ved et tryk på listen strege den vare, som vi har puttet i kurven. Jeg vil også nævne navigationsdelen 'kort', som er den samme, du har på din iPhone. Du kan diktere en adresse eller finde adressen blandt dine kontakter, og uret vil vise vej ved at give 3 x 3 hurtige tryk, når du skal til venstre og 2 x 3 hurtige tryk, når du skal til højre. Du kan også se på uret, at du f.eks. om 10 meter skal dreje til højre.

Fitness

Uret rummer en komplet fitnessdel, som regner din aktivitet ud på hele dagen ud fra dine bevægelser og puls (uret har indbygget pulsmåler på bagsiden). Du får en reminder, hvis du har siddet for længe, og du kan sætte 3 slags forskellige mål for dagen: stå op mindst en gang pr. time, 10.000 skridt pr. dag og et forudbestemt antal kalorier, som skal forbrændes. I løbet af dagen får du besked på, hvor langt du er nået.

Der to måder, du kan måle træning på. Der er indbygget en trænings-app, som du sætter i gang ved et tryk på skærmen, det virker godt. Den måler distance, tid, gennemsnitspuls samt gennemsnitspace eller km/t. Jeg savner dog at kunne se splittider efter hver km.

Du kan også installere Endomondo og betjene det på uret, men det kræver, at du har din telefon med på træningsturen. Det er dog alt andet lige nemmere at aflæse dit ur fremfor at skulle stoppe og standse din telefon. Da Endomondo-appen ikke er standard på uret, men skal hente data fra telefonen, er der en smule forsinkelse på. Det er der ikke, når du bruger Apples egen trænings-app. Jeg synes ikke, det er så nemt at betjene en touch skærm frem for en fysisk knap, mens jeg træner, men det kan man håbe på er løst med næste opdatering.

Bruger telefonen mindre

Uret skal ikke ses endnu som en stand-alone-enhed men som en forlængelse af ens iPhone. Man bruger simpelthen sin telefon mindre efter man har fået uret. På et tidspunkt vil uret tage mere og mere over fra telefonen og til sidst være en selvstændig enhed, ligesom det er gået med computeren, hvor iPads og iPhones har overtaget måden at tilgå internettet på.

Prismæssigt synes jeg ikke, at det er for dyrt. Mange almindelige ure koster det samme og kan ingenting bortset fra at vise klokken og evt. dato. Så ja, jeg kan på det varmeste anbefale uret, der gør hverdagen både sjovere og lettere.