• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering  /  Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot
Black Friday

Black Friday - Gør de bedste køb

Få her 5 tips til hvordan du forbereder dig til Black Friday, så du er klar til at gøre et godt køb på verdens største handelsdag.

Senest opdateret 29. november 2019

Som så mange andre moderne traditioner er Black Friday en begivenhed, der stammer fra USA. Black Friday er nemlig fredagen efter den amerikanske helligdag, Thanksgiving og fungerer som en markering af starten på julehandlen. Siden 2005 har Black Friday været den travleste shoppingdag i USA, som mange udnytter til at få købt julegaverne til en god pris.

Black Friday i Danmark

I 2013 indførte nogle få danske webshops Black Friday, og i 2014 fulgte flere butikker efter. I 2015 steg interessen for Black Friday eksplosivt, og med en ny rekord i 2015 for største handelsdag i Danmark nogensinde, må det siges, at den amerikanske tradition har fået godt tag i danskerne.

Fem tips til forberedelse af shopping på Black Friday

Det kan godt lyde lidt dystert med en ’sort fredag’, men i virkeligheden skal Black Friday forstås som en festlig dag, hvor webshops, butikker og shoppingcentre kickstarter julesalget med gode tilbud. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis man bruger lidt tid på at forberede sig ordentligt.

Vi har lavet en lille guide med tips til, hvordan du kan planlægge dine shoppingaktiviteter, så du kan få det optimale ud af Black Friday.

1. Lav en indkøbsliste

Lav en liste over de produkter, som du gerne vil købe, så du kan lægge en plan for, hvad du vil går efter. Undersøg også gerne hvad produkterne normalt koster, så du er sikker på at få dem til en god pris.

2. Skaf familie og venners ønskelister

Og i god tid, så du er klar til at slå til på Black Friday. Mange steder kan du spare helt op til 80%, hvis du er hurtigt ude, og så er der jo plads til lidt ekstra julehygge i budgettet.

3. Tilmeld dig nyhedsbreve

Så du får direkte besked om, hvornår Black Friday bliver skudt i gang – hos Lomax kan du skrive dig op til nyhedsbrevet og de mange gode tilbud her:
lomax.dk/blackfriday

4. Følg med på Facebook

Mange forhandlere bruger Facebook til at poste de gode tilbud løbende på selve dagen og nogle opretter også en Black Friday-begivenhed, hvor du kan følge med. Du finder Lomax på facebook.com/lomax.dk

5. Vær klar til at shoppe!

Mange butikker starter Black Friday-salget allerede kl. 00.00, og det kan derfor betyde, at du skal være sent oppe for at være sikker på at få de produkter, du har udset dig.

Hvorfor hedder det Black Friday?

Det menes, at navnet, Black Friday, oprindeligt stammer fra Philadelphia, hvor det helt tilbage i 1960’erne, blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af både biler og fodgængere, der opstod i gaderne dagen efter Thanksgiving – der var ganske enkelt ’sort af mennesker’.

En anden forklaring på navnet, der er kommet til senere, lyder på, at butikkerne overordnet set ikke tjente særlig meget fra starten af året og frem til november, og at Black Friday var en markering af, at butikkerne nu begyndte at få sorte tal og dermed overskud på bundlinjen.