• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Person rengør bænk med højtryksrenser

Gør terrassen klar til foråret og sommeren

For mange os kribler det i kroppen for igen at kunne tage terrassen i brug. Så hvordan rengør og fjerner du lettest f.eks. mos og alger fra din terrasse, og hvad kan du gøre for at terrassen fremstår ekstra hyggelig? Bliv klogere på hvordan du gør terrassen klar til foråret og få gode råd til hvordan du giver din terrasse et personligt touch.

Senest opdateret 01. marts 2021

Gør terrassen klar tidligt

Din terrasse er din bedste ven i foråret, og her er der intet til hinder for, at du kan nyde en dejlig kop kaffe i solen eller smide dig på en solseng med en varm dyne, allerede når de første solstråler kigger frem.

Derfor er et godt råd til dig, som har en terrasse, at gøre terrassen tidligt klar, så den er hyggelig og indbydende allerede nu. På den måde kan du tage den i brug lidt tidligere og få flere hyggestunder med familien eller nyde den afslappende alenetid med en god bog. 

Før du igen går i gang med at indrette terrassen og stille havemøblerne frem, er det dog en god idé med en omgang forårsrengøring. Det gælder generelt også for din have, som du også allerede kan gøre forårsklar fra tidligt i marts. Få gode tips til hvordan du gør haven forårsklar.

 

Person drikker kaffe på terrasse
Person rengør træterrasse

Rengør terrassen – fjern alger og mos

Træterrasser bliver ofte bevokset med alger i løbet af vintersæsonen, men dem fjerner du nemt og hurtigt med varmt vand og en almindelig kost eller børste – det gælder i øvrigt også for altaner.

Overvejer du at male træterrassen nu eller give den olie, så vent til det er blevet varmere, da træ absorberer fugt hen over vinteren. Mal i stedet terrassen i sommermånederne fra maj til september, når solen igen står højt på himlen, og træet er tørret ordentligt. Så binder maling og olie sig meget bedre til træet.

 

Vær opmærksom på fuger i sten

Modsat træterrasser, kan det være lidt af en prøvelse, at fjerne mos og alger på stenterrasser. Det skyldes, at alger og mos sidder bedre fast, da det også gror mellem fugerne i stenene. Heldigvis er der gode råd for at fjerne dem, og derfor skal du:

  • Kradse alger og mos ud af fugerne, f.eks. med et søm
  • Sprede fugesand over stenterrassen og feje med en stiv kost
  • Sørge for, at der fordeles rigeligt sand, og at det kommer godt ned i fugerne. Det giver det bedste resultat

Grunden til at du skal bruge fugesand er, at fugesand sliber algerne ned og af. Derfor kan du med fordel lade fugesandet ligge i et par uger, og jævnligt feje over terrassen med kosten i perioden. På den måde har ukrudtet og mosset sværere ved at gro mellem fliserne.

 

Stenterrasse med alger og mos i fuger
Havemøbler og parasol på terrasse

Stil havemøblerne frem igen

Når bevoksningen er fjernet og rengøringen overstået, er terrassen endelig klar til brug igen – og du kan roligt stille alle de savnede havemøbler frem til den nye sæson.

Nu mangler faktisk kun, at du giver terrassen dit personlige touch. Her kan du benytte alt lige fra hyggelige tæpper og puder til flotte krukker og potter eller udsmykke terrassen med smukke blomsterbede – og glem ikke hyggebelysningen i form af f.eks. lamper, lanterner og levende lys.

Vil du gerne bruge din terrasse, selvom det er lidt køligt, så er et lille ekstra tip at gøre brug af f.eks. en terrassevarmer, så du og familien nemmere kan holde varmen – rigtig god fornøjelse med terrassen.